Is Olijfolie gezond?

otelloNews2 Comments

 

Wat maakt olijfolie nu eigenlijk gezond?

Olijfolie bevat polyfenolen, te herkennen aan de bittere nasmaak. Dit stofje zorgt voor een ontstekingsremmende werking in het lichaam en heeft een anticarinogene werking.Daarnaast beschermt dit het lichaam tegen zgn. vrije radicalen, verlaagt het de bloeddruk, het cholesterol en de kans op Alzheimer.

De consumptie in de mediterraanse landen is dusdanig hoog dat er weinig over blijft voor de export. Bovendien bepaalt het productieproces voor een groot deel de kwaliteit, dus het zou zomaar kunnen dat deze door langdurig te persen een hogere opbrengst per kilo krijgt en de consument daarmee een vele mindere kwaliteit olie. De zuurgraad van olijfolie bepaalt namelijk de kwaliteit. Hoe hoger de zuurgraad, des te slechter de kwaliteit, en des te minder polyfenolen. Veel export-olie vanuit Zuid-Europa is door de exploderende vraag niet echt!

Dans L’Otello haalt de olijfolie rechtstreeks van de eigenaar van het land waarop de olijfbomen staan; Familie Tsoupidis uit het dorp Gera op het eiland Lesbos.

De zuurgraad van de olijfolie die Dans L’Otello verkoopt ligt op 0,5 %.

U kunt het proces van de oogst tot de persing zien op onze you-tube film.

Wij zijn niet goedkoop maar verkopen uitstekende kwaliteit.

 

Groet Dans L’Otello

 

 

Kamado BBQ Workshop voor 4-8 personen

otelloNews0 Comments

Wat voor weer het ook is, bij Dans L’Otello kunt je altijd een BBQ-Workshop volgen op 1 van onze stoere Kamado’s.
Onze Kamado’s staan op u te wachten voor een culinaire kennismaking. In onze gezellige tuin creëren wij een goede gezellige sfeer, waarin u samen met andere kookliefhebbers onder het genot van een zelf uitgekozen consumptie en eventueel een warm vuurtje, de vele mogelijkheden van de kamado ontdekt.

Workshop

Zoek je dé workshop over outdoor cooking en Kamado? Bij de workshop van Dans L’Otello ervaar je de culinaire mogelijkheden onder leiding van een topkok*.
Onze workshops zijn, naast leerzaam en interessant, vooral sfeervol en beregezellig.

De workshop is ontwikkeld voor zowel beginners als gevorderde kamado gebruikers.

De workshop heeft een interactief karakter; het is de bedoeling dat je aan de slag gaat onder begeleiding van liefhebber en ervaren kok Martin van Burgel. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de mooiste, meest verse ingredienten uit het seizoen.

Martin zal u begeleiden naar een prachtig resultaat en voorzien van praktische en nuttige tips! We koken zowel binnen als buiten en gaan hier stap voor stap aan het werk; van het aansteken tot en met het doven van de kamado.

 

*( Martin van Burgel is werkzaam geweest in div. Top horeca zaken;  Merlet Schoorl , de Kersentuin in A’dam en Molen de Dikkert in Amstelveen en heeft ruim 25 jaar ervaring met voeding)