De winkel van Dans L’Otello

otelloNews0 Comments

We hebben BBQ-gerelateerde producten en leuke cadeau-artikelen voor u ingekocht.
Zin om een kijkje te nemen? Neem dan even contact met ons op.
06-11031167

Sfeer impressie Outdoor cooking Geestemerambacht

otelloNews0 Comments

De uien worden gebakken op het open vuur

Gluhwein, Snert en Hamburgers waren erg in trek!

Even omschudden…..

De uien worden gebakken in de Griekse olijfolie van Dans L’Otello

Beide Kamado’s nodig om de heerlijke runderhamburgers te grillen.

De stretch-tent staat en het publiek weet Dans L’Otello te vinden!

Een weetje over olijfolie

otelloNews0 Comments

Een weetje over Olijfolie

We verkopen onze Griekse olijfolie in gekleurde flesjes omdat onze kwaliteit olijfolie dan langer goed blijft.
In Nederland werd in het verleden de olijfolie in blanke, doorzichtige flessen verkocht, die vaak in het raamkozijn of op tafel werden neergezet. Echter als er licht op valt, wordt de smaak minder en breekt de vitamine E erin af, waardoor hij minder gezond wordt.

Er is gezocht naar stoffen die qua lichtgevoeligheid overeen komen met olijfolie. Dat bleek een jodiumachtig product te zijn en dat werd verkocht in zwart glas. Vandaar dat onze voorkeur uit gaat naar glas dat donker is of blikken.

Waarom zit er verschil in smaak tussen olijfolie uit diverse landen?
In Zuid-Italië/Griekenland oogsten ze laat, daardoor past de smaak van de olie goed bij vis. Terwijl de olijven uit Noord-Italië vroeg wordt geoogst en een meer grassige smaak heeft die goed bij groente past. Proef de verschillen en maak uw keuze bij welk gerecht welke olie past. Wij helpen u graag met uw keuze.

lederen BBQ schorten

otelloUncategorized1 Comment

Bij een BBQ hoort een goed lederen schort.
Het biedt bescherming tegen de warmte van de BBQ en ziet er ook nog eens stoer uit! Te verkrijgen voor slechts € 39,95

Is Olijfolie gezond?

otelloNews2 Comments

 

Wat maakt olijfolie nu eigenlijk gezond?

Olijfolie bevat polyfenolen, te herkennen aan de bittere nasmaak. Dit stofje zorgt voor een ontstekingsremmende werking in het lichaam en heeft een anticarinogene werking.Daarnaast beschermt dit het lichaam tegen zgn. vrije radicalen, verlaagt het de bloeddruk, het cholesterol en de kans op Alzheimer.

De consumptie in de mediterraanse landen is dusdanig hoog dat er weinig over blijft voor de export. Bovendien bepaalt het productieproces voor een groot deel de kwaliteit, dus het zou zomaar kunnen dat deze door langdurig te persen een hogere opbrengst per kilo krijgt en de consument daarmee een vele mindere kwaliteit olie. De zuurgraad van olijfolie bepaalt namelijk de kwaliteit. Hoe hoger de zuurgraad, des te slechter de kwaliteit, en des te minder polyfenolen. Veel export-olie vanuit Zuid-Europa is door de exploderende vraag niet echt!

Dans L’Otello haalt de olijfolie rechtstreeks van de eigenaar van het land waarop de olijfbomen staan; Familie Tsoupidis uit het dorp Gera op het eiland Lesbos.

De zuurgraad van de olijfolie die Dans L’Otello verkoopt ligt op 0,5 %.

U kunt het proces van de oogst tot de persing zien op onze you-tube film.

Wij zijn niet goedkoop maar verkopen uitstekende kwaliteit.

 

Groet Dans L’Otello

 

 

Kamado BBQ Workshop voor 4-8 personen

otelloNews0 Comments

Wat voor weer het ook is, bij Dans L’Otello kunt je altijd een BBQ-Workshop volgen op 1 van onze stoere Kamado’s.
Onze Kamado’s staan op u te wachten voor een culinaire kennismaking. In onze gezellige tuin creëren wij een goede gezellige sfeer, waarin u samen met andere kookliefhebbers onder het genot van een zelf uitgekozen consumptie en eventueel een warm vuurtje, de vele mogelijkheden van de kamado ontdekt.

Workshop

Zoek je dé workshop over outdoor cooking en Kamado? Bij de workshop van Dans L’Otello ervaar je de culinaire mogelijkheden onder leiding van een topkok*.
Onze workshops zijn, naast leerzaam en interessant, vooral sfeervol en beregezellig.

De workshop is ontwikkeld voor zowel beginners als gevorderde kamado gebruikers.

De workshop heeft een interactief karakter; het is de bedoeling dat je aan de slag gaat onder begeleiding van liefhebber en ervaren kok Martin van Burgel. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de mooiste, meest verse ingredienten uit het seizoen.

Martin zal u begeleiden naar een prachtig resultaat en voorzien van praktische en nuttige tips! We koken zowel binnen als buiten en gaan hier stap voor stap aan het werk; van het aansteken tot en met het doven van de kamado.

 

*( Martin van Burgel is werkzaam geweest in div. Top horeca zaken;  Merlet Schoorl , de Kersentuin in A’dam en Molen de Dikkert in Amstelveen en heeft ruim 25 jaar ervaring met voeding)