Is Olijfolie gezond?

otelloNews2 Comments

 

Wat maakt olijfolie nu eigenlijk gezond?

Olijfolie bevat polyfenolen, te herkennen aan de bittere nasmaak. Dit stofje zorgt voor een ontstekingsremmende werking in het lichaam en heeft een anticarinogene werking.Daarnaast beschermt dit het lichaam tegen zgn. vrije radicalen, verlaagt het de bloeddruk, het cholesterol en de kans op Alzheimer.

De consumptie in de mediterraanse landen is dusdanig hoog dat er weinig over blijft voor de export. Bovendien bepaalt het productieproces voor een groot deel de kwaliteit, dus het zou zomaar kunnen dat deze door langdurig te persen een hogere opbrengst per kilo krijgt en de consument daarmee een vele mindere kwaliteit olie. De zuurgraad van olijfolie bepaalt namelijk de kwaliteit. Hoe hoger de zuurgraad, des te slechter de kwaliteit, en des te minder polyfenolen. Veel export-olie vanuit Zuid-Europa is door de exploderende vraag niet echt!

Dans L’Otello haalt de olijfolie rechtstreeks van de eigenaar van het land waarop de olijfbomen staan; Familie Tsoupidis uit het dorp Gera op het eiland Lesbos.

De zuurgraad van de olijfolie die Dans L’Otello verkoopt ligt op 0,5 %.

U kunt het proces van de oogst tot de persing zien op onze you-tube film.

Wij zijn niet goedkoop maar verkopen uitstekende kwaliteit.

 

Groet Dans L’Otello

 

 

2 Comments on “Is Olijfolie gezond?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *