Een weetje over Olijfolie
We verkopen onze Griekse olijfolie in gekleurde flesjes omdat onze kwaliteit olijfolie dan langer goed blijft.
In Nederland werd in het verleden de olijfolie in blanke, doorzichtige flessen verkocht, die vaak in het raamkozijn of op tafel werden neergezet. Echter als er licht op valt, wordt de smaak minder en breekt de vitamine E erin af, waardoor hij minder gezond wordt.
Er is gezocht naar stoffen die qua lichtgevoeligheid overeen komen met olijfolie. Dat bleek een jodiumachtig product te zijn en dat werd verkocht in zwart glas. Vandaar dat onze voorkeur uit gaat naar glas dat donker is of blikken.
Waarom zit er verschil in smaak tussen olijfolie uit diverse landen?
In Zuid-Italiƫ/Griekenland oogsten ze laat, daardoor past de smaak van de olie goed bij vis. Terwijl de olijven uit Noord-Italiƫ vroeg wordt geoogst en een meer grassige smaak heeft die goed bij groente past. Proef de verschillen en maak uw keuze bij welk gerecht welke olie past. Wij helpen u graag met uw keuze.